Canon IR 2520 Tarama

Canon IR 2520 ile cihaz üzerinden tarama yapılamıyor. Bu cihazın cüssesi ve kocaman camından bunu beklemiyordunuz değil mi? Üzgünüm.
Ağ üzerinden, bilgisayar ile komut vererek tarama yapabilirsiniz.
Bu yöntemle cam üzerinden çok sayıda sayfa taramak zor olabilir, git gel yapmamak için bilgisayarı cihazın yanına götürmek gerekebilir.
Ağ üzerinden tarama yapmak, diğer besleme yerlerinden bir veya daha fazla kağıt tarama için kullanışlı olabilir.
Tarama işlemi öncesinde, tarayıcıya komut vermekte kullanacağımız bilgisayarımızı hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek kolay değil. Ben zaman harcadım, siz harcamayın, basitçe anlatayım.
  1. Canon’un Color Network ScanGear v2.71 sürücüsüne ihtiyacımız var.Şuradan indirilip kuruluyor. Yedek bağlantı şurada.
  2. Kurulumu yaptıktan sonra “Başlat – Network ScanGear – ScanGear Tool” çalıştırıp, tarayıcıyı ağ üzerinde bulduktan sonra tarayıcı üzerine tıklayıp “Select” diyoruz, kapatıyoruz.
  3. Şimdi ayrıca bir tarama yazılımına ihtiyacınız var. Anladığım kadarıyla Canon bu yazılımı internet sitesinden vermiyor. Belki CD içinden çıkıyordur. Siz açık kaynaklı NAPS indirebilirsiniz mesela. Şuradan. Kurun ve çalıştırın.
  4. “Add Profile” bölümünde “TWAIN Driver” seçip arayın, yazıcınızı/tarayıcınızı bulunca seçip tamam deyin.
  5. Şimdi ekrandaki “Scan” simgesine dokunun. Yazıcınız açık ise bağlantıyı kurup size “Network ScanGear” arabirimini açacak, bu arabirim üzerinde tarama kaynağını doğru şekilde seçip (Tarama camı ise orası, veya diğer besleme yerleri ise hangisi ise o), kalite ayarlarını falan da güzelce yapıp taramaya başlayabileceksiniz.
Share on Google Plus

About sguney

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder